Пасха – свято виходу та спасіння

5
Ваша оценка: Нет Средняя: 5 (1 голос)

Пасху в України ще називають Великоднем, бо це дійсно не тільки найсвітліше християнське свято року, але й найголовніша подія останніх майже двох тисяч років. Це радісне свято, бо Спаситель Ісус Христос Своїм воскресінням подарував нам надію на життя вічне. Про це нам потрібно згадувати кожного дня, а не тільки пасхального ранку. Бо Ісус воскрес тільки один раз і вже більше не вмирав. Він живий Бог.

А чи всі розуміють суть цього свята і яку воно несе звістку? Хтось вважає, що це свято писанок-крашанок та здобних калачів. Але для Бога важливе наше серце, а не кошик з їжею. Бог зробив все, щоб людина могла змінити своє життя – дав Біблію, слово Своє, дав священиків, щоб добра звістка Євангелії була проповідана по всій землі.

Пасха Нового Заповіту ділить історію людства. Але ще раніше, навіть коли Адам своїм падінням визначив для людства життя в проклятті гріха, вже тоді Бог спланував викуплення. Він віддав за нас Свого Сина, щоб Ісус врятував не тільки праведників, але всіх людей, коли ми були грішниками. Навіть для тих, хто ще не народився, Бог вже приготував спасіння. Він передбачав, що мільйони людей почують благу звістку про воскресіння та повернуться до свого небесного Батька. Бо Ісус звершив вихід з духовного рабства, виконав головний подвиг Свого життя – знищив на Голгофі всі наші гріхи, страхи, хвороби, злидні, самотність і здобув остаточну перемогу.

Дорогоцінний дар викуплення ніхто не зможе оцінити вповні, бо ніхто з нас не був гідним такої жертви. І якщо ти говориш про себе, що ти християнин, але не приймаєш жертву Христа, то у чому сенс твоєї віри?

Ісус своїм воскресінням подарував нам надію, що і ми воскреснем для вічного життя на небесах. Вдруге Ісус з’явиться вже не для прощення гріхів, а щоб забрати Своїх вірних, які прийняли Його слово та потрудились у цьому земному житті заради Бога. І не завтра, а саме зараз настав для нас час зробити крок назустріч Богові.

«Христос воскрес! – Воістину воскрес!» – так вітають у ці святкові дні один одного християни. Це твердження дає надію, що ті, хто прийняли жертву Ісуса, перейдуть із життя земного в життя вічне. Ісус Своїм воскресінням Сам відкрив нам дорогу в Небеса, бо створив нас не рабами, а улюбленим дітьми.

Такий вихід потрібен кожному сьогодні на тому місці, де ти знаходишся саме зараз. І якщо ти сам не усвідомлюєш, що грішник, то ніхто не зможе допомогти тобі. Ти будеш чути звістку про свободу, але думатимеш, що це для когось іншого.

Але якщо вже сьогодні ти розумієш, що не можеш жити так, як вчора, якщо потребуєш допомоги і захисту Божого, звернися до Нього, з цією простою молитвою:

«Господи, я звертаюся до Тебе від усього серця і прошу пробачити всі мої гріхи. Помилуй мене з великої милості Твоєї.

Ісус Христос, я вірю, що Ти Син Божий, який помер за мене і воскрес в моє виправдання для вічного життя. Ісусе, увійди в моє серце, зціли і благослови мене. Я сповідую, що Ти мій Господь і Спаситель назавжди.

В ім’я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь!».

Важливо, щоб людина прийняла спасіння у цьому земному житті, тому що після смерті вже нічого не можна змінити.

Ісус зробив для тебе все, щоб ти був щасливим. Не нехтуй цим великим подарунком.

 

 

Тамара Лозовик

Прес-центр церкви «Заповіт Ісуса Христа»

Категория: