Молитва за християнську сім’ю

5
Ваша оценка: Нет Средняя: 5 (1 голос)

21 травня християни Житомиру зібрались для спільної молитви за традиційну сім’ю і збереження біблійних сімейних цінностей.

Усілякі сексуальні збочення, саме те, що у всі часи засуджувалось суспільством, намагаються прийти в наше життя. Спочатку потроху, а далі більш відверто це демонструвалося з екранів ТВ та в інтернеті. Ці інформаційні продукти стали поштовхом для розхитування сталої суспільної думки, ніби нашіптування змія в Едемі: «А чи правда…». І цьому сьогодні є продовження, бо одностатеві шлюби хочуть змінити саму суть сім’ї. Весь цей рух направлений проти Божого творіння – людини. Ламаючи поняття сім’ї, спотворюючи взаємини між статями, через декілька десятків років перестануть народжуватися діти, згасне людський рід.

Що з нами станеться, залежить від нашої позиції сьогодні та нашого ставлення до цього питання – чи дамо ми відсіч. Бо завтра може бути вже запізно.

На міжцерковній раді в Києві священики прийняли рішення, щоб усі церкви в Україні об’єдналися і звершили молитви на підтримку біблійної моделі сім’ї, яку створив Господь.

У Житомирі також зібралися священики та віряни для молитви. І хоча людей прийшло небагато, але віримо, що «де двоє чи троє в Ім’я Моє зібрані, там і Я серед них», а нас було набагато більше, ніж двоє чи троє. Тож віримо, що Господь був на тому місті і чув наші молитви.

Священики різних конфесій – православні, католики та протестанти були одностайні в питанні християнської сім’ї і розповіли, в чому загроза лояльного ставлення до одностатевих шлюбів.

Пастор церкви християн віри євангельської «Заповіт Ісуса Христа» Олександр Дехтяренко:

Сьогодні в нашому суспільстві уже змінюється розуміння того, що таке сім’я. Але ми повинні говорити лише про таку сім’ю, яку створив Господь.

Я хочу нагадати, що в Біблії на перших сторінках книги Буття написано, що Бог створив людину – чоловіка і жінку, і Він сказав – «плодіться й розмножуйтеся». Якщо ми шукаємо ознаку правильної сім’ї, то це сім’я, в якій є плоди, яка помножується, в якій є діти. Бог з’єднав чоловіка і жінку, Адама і Єву, і благословив їх дітьми. І таку форму сім’ї Бог підтверджує на впродовж усієї Біблії.

Ми маємо відстоювати справжню сім’ю, бо ми з вами всі народжені через чоловіка і жінку.

Сьогодні Європа і західні країни ідуть у напрямку, протилежному Божій волі. І це намагається розповсюдитись і в Україні. Але наша зброя – це молитва. Тож маємо молитись. Не звинувачувати, не критикувати, але щиро просити Бога і говорити про свій вибір, що ми сьогодні й робимо.

Якщо ви маєте віру разом зі мною молитися і просити Божої благодаті для нашого народу та нашої країни, то моліться разом із нами:

- Отець Небесний! Сьогодні ми як Твої діти приходимо з молитві до Тебе і просимо – помилуй наш народ і благослови. Дай страх Божий в серця наші і правителям нашим, щоб розуміли і пам’ятали, що народились від батька і матері, бо інакше неможливо. Тож благослови нас, щоб ми шанували Твою заповідь, яку Ти сказав на початку створення світу, щоб ми плодились і розмножувались, і наповнювали землю.

Ми молимо за тих, хто відступив від Твоєї заповіді, бо Христос і за них помер. Ми просимо милості Твоєї, щоб вони усвідомили, що кожен з них народився від чоловіка та жінки. Ми молимо, щоб не сталося в Україні так, як в Содомі і Гоморрі, які порушили заповідь Божу і робили безчинства і гріх. Змилуйся, щоб в нашому народі не сталося цього гріха. Помилуй наших дітей і ті покоління, які народяться після нас на цій землі.

Ми призиваємо Твоє ім’я на це зібрання і на всі зібрання, які звершуються в ім’я Твоє заради спасіння і відстоювання сім’ї Божої.

Ми молимо, щоб Твоя рука Божа була і на нашому Президенті, на тих, хто оточує його, на правителях, депутатах, міністрах, щоб вся влада корилась Тобі. Благослови, щоб вони виконували закони Божі і створювали закони для країни по заповідям Божим.

В ім’я Отця і Сина і Святого Духа! Амінь!

Керуючий Житомирською єпархією УПЦ Київського патріархату архієпископ Житомирський та Овруцький Ізяслав:

Сьогодні ми зібрались, щоб вшанувати християнську сім’ю. Господь заповідав – плодіться і множтеся. Хто? Чоловік та жінка. Це щастя народити дитину і виростити її. Діти – це нащадки роду, Боже благословіння на сім’ю.

Зараз Верховна Рада хоче змінити цей порядок, хоче ввести законопроект, згідно якому сім’я буде складатися не з чоловіка і жінки, а з двох людей будь-якої статі. Православна церква прийняла постанову, що ми притримуємся Божих заповідей, де сім’я – це чоловік, жінка і діти. Ми тримаємось цього і не відступим. Церква засуджує дії Верховної Ради, яка хоче прибрати з «Кодексу про шлюб і сім’ю» те, що сім’я складається із чоловіка і жінки, які об’єднались для народження та виховання дітей. Якщо це буде прийнято, то Верховна Рада впаде в гріх, і цей гріх впаде на весь народ. І православна церква не буде підтримувати її в тому випадку.

Тому я всіх закликаю триматись того, що Господь нам дав, що записав у Святому Письмі, яке є дороговказом для нашого життя, що сім’я – це шлюб одного чоловіка і однієї жінки.

Настоятель парафії святої Софії римсько-католицької церкви Житомира отець Віктор Маковський

Любі брати і сестри! Людина сотворена на образ і подобу Божу. Кожен з нас взиває до Бога, як до Батька. Бог так полюбив кожного з нас, що віддав Свого єдинородного Сина Ісуса Христа, щоб спасти людство.

Христос прийшов у цей світ саме у сім’ю, маючи Марію за матір і праведного Йосифа за названого батька. Це є Богом даний лад. І жодна людина, жодна влада не мають права цей порядок змінювати. Тому що це є гріх не тільки моральній, але й гріх супроти нашого Бога Творця.

Тому ми не можемо бути байдужими, коли такі великі загрози сьогодні ідуть до сім’ї, коли хочуть розмити саме поняття «сім’я». Бо тоді прийде безлад, трагедія, крах.

Ми не вийшли сьогодні на демонстрацію протесту, ми вийшли молитися.

Християнська сім’я тримається на трьох засадах – спільнота молитви, спільнота столу, святе неосквернене ложе. Проти цього всього ми в Україні грішимо. Як часто батьки моляться разом з дітьми? Чи є для нас неділя святковим днем, присвяченим Богу? Чи є в сім’ях спілкування?

Ми просимо Господа Бога дати нам сили, щоб цьому світові ми показали приклад правдивої християнської сім’ї, що в наших родинах керує Бог. Ми повинні змінювати цей світ, як маленька дрібка дріжджів заквашує все тісто. І це ми можемо робити саме через молитву. Я закликаю посилено молитися, посилено просити Бога, щоб Він оберігав наші сім’ї і давав нам сили бути добрими християнами. І ми повинні казати іншим з любов’ю правду, що якщо не покаються, не змінять свого життя, то будуть в гієні огняній.

Отець Мирослав від Української Греко-католицької церкви:

У цій спільній молитві кожний з нас повинен мати свідомість повноцінної сім’ї, щоб саме такою вона була завжди, щоб сімейні цінності не змінились ніколи в нашій державі. Те, що йде з заходу, має свою силу, і вже має свій відбиток у свідомості наших громадян. Тому ми повинні протистояти руйнуванню ознак справжньої сім’ї.

Зважаючи на те, що діється, можна зрозуміти, що початком стала людська цікавість, яка була початком кожного гріха. Цікавість стала початком гріха Єви. Зараз цікаво, що дасть результат виховання дітей в одностатевих зв’язках. І це стає масштабним і згубним. Ми не повинні це допустити в наші родини і в Україну.

Якщо тільки на хвилину уявити, що ми виховувались би в сім’ї, де було два тата або дві мами. Страшно подумати, що ми повертаємся до свого дому і там застаємо своїх дітей в такому складі.

Молімося, щоб у громадян нашої держави спокуса цікавості не перемагала, щоб було правильне розуміння, що сім’я складається з батька і матері, і з їх подружнього стану любові народжуються діти.

Нехай Бог нам допоможе все витримати, вимолити, а можливо навіть і відвоювати.

 

Молитовне зібрання завершилося молитвою, якою моляться всі християни, «Отче наш».

 

Тамара Лозовик

Прес-центр церкви "Заповіт Ісуса Христа"

Категория: